Thursday, 8 December 2011

PREMIUM BEAUTIFUL d JOMHEBOH

Posted by nad nadiah at 12:51 am 0 comments
nilah buat julug2 kali nyer TEAM PBLICIOUS kami membuka booth Premium Beautiful d JOMHEBOH Bukit Jalil pada 2 - 4 Disember yang lalu...




jeng3..nilaa booth kami yg dibuka ketika jom heboh yg lepas


Team PBLICIOUS a.k.a leader2 yg mantop yg bertungkus lumus pd hari tersebut

Pelawat yg singgah ke booth dpt try Lactolite percuma tau!!




Pengiktirafan  kpd Premium Beautiful Corset...telah 20 tahun berada di Malaysia.

*credit to kak Nur Fadzliah atas gambar2 beliau

Wednesday, 7 December 2011

Apa Itu FIR??

Posted by nad nadiah at 8:48 am 0 comments
FIR (Far Infrared) @ Sinr Infra Merah Jarak Jauh adalah salah satu tenaga yang baik dari sinaran matahari.Tidak seperti sinar UV (ultraungu) & gelombang mikro yang berbahaya jika terdedah kepadanya.FIR boleh mendatangkan kesan positif dan terbukti berguna kepada manusia.Dewasa ini, FIR telah digunapakai sebagai terapi alternatif pelbaga jenis penyakit.







* Related readings – http://www.farinfraredmedical.org/








Kelebihan kualiti kain “Premium Beautiful”/ Eksperimen yang dijalankan
Penyerapan toksik dan asid terbukti apabila kita membalutkan buah yang masam atau rokok dalam tempoh 20 minit, maka buah tersebut akan menjadi kurang masam dan rokok pula akan menjadi tawar.


16 Keistimewaan Sinar Infra Merah Jarak Jauh (F.I.R)

  1. Memperbetulkan perjalanan darah dalam tubuh
  2. Meningkatkan kadar metabolisma
  3. Memperbetulkan dan memulihkan sistem pernafasan
  4. Mengelakkan pertumbuhan bakteria
  5. Mengeluarkan peluh asid
  6. Menggalakkan tumbesaran lebih teratur
  7. Mengekalkan kesegaran badan
  8. Mengurangkan kandungan asid dalam darah
  9. Menghilangkan kesakitan pada tubuh badan atau tempat yang sakit
  10. Tidur dengan lebih nyenyak
  11. Menghilangkan bau badan
  12. Membantu menghilangkan kulat dan fungus
  13. Membantu membersihkan udara dalam badan
  14. Mengekalkan kepanasan suhu badan
  15. Membetulkan sistem urat saraf dalam badan secara automatik
  16. Membantu menghalang pembiakan sel kanser dalam badan

Monday, 19 September 2011

mak aihh cepatnyer turun....hurraaayyy!!!!

Posted by nad nadiah at 7:07 am 0 comments

testimonial 1 - pengguna PB dah pulih dr sakit pinggang n lenguh2..tahniah!!
testimonial 2 - nad (aku sendiri) -
Kes 1: aku ni mmg ade slipped disk n sejak dari zmn U mmg keje nye duk ulang alik jmpa doc pakar kat HSNZ, k.trg..mmg ubat2 makanan aku lah..doc mmg pnah cdg suh aku opret (adoii!!ngeri gak 2..huhu) tp sejak pakai PB ni hilang dh backpain aku yg mmg lame sgt dh aku tanggung..mggu pertama pakai kaki sblh kanan aku rse cam kna cucuk2 (mmg kaki kanan 2 xde rase,kebas sejak tahun 2007...msalah saraf) tp skang dh ok..klu cubit dh rse sakit..

Kes 2: sejak sthun ni aku de masalah ngan period cycle..kdg dtg 3minggu non stop.dah tu bln dpn xckup cycle lg dh kna blik..bdn mmg byk 'angin'..de gastrik.byk kali dh aku nak pitam kat skolah..once dh pakai PB mmg xbhenti 'angin' keluar dr bdn aku siap muntah angin lagi...(mmg dh byk sgt gas2 toksin lama berkumpul lam bdn aku...huhu)..ble cuci PB pon air rendaman jadi keruh...




air rendaman PB

Testimonial 3 - pengguna yg pakai PB dan minum LACTOLITE dpt menurunkan berat bdan ketika bln Ramadhan yg lepas..tahniah!!


Testimonial 4 - pengguna yang sekian lama menantikan zuriat akhirnya disahkan pregnant slpas pakai PB.Alhamdulillah!



Testimonial 5 - Pengguna setia PB Corset.. 'DULU' dan 'KINI'

-DULU-

Kak Ana (kiri) dan Hanis Haizi (kanan)

-KINI-

tadaaa...inilah Kak Ana sekarang.Hasil penangan pakai Premium Beautiful Corset

ANDA PULA BAGAIMANA???

*credit to kak phi atas sumber2 maklumat di atas

NAPE BADAN AKU TAKDE PERUBAHAN PON???

Posted by nad nadiah at 6:30 am 0 comments
eehhh aku dah 1 bulan pakai Premium Beaitiful Corset ni...nape cam same jek bdn aku...katenya perut buncit jadi kempis..breast lembik jadi firm balik...kulit menggelebeh pon bleh firm...nape ekk???aku salah teknik pakai PB ke???
nilah persoalan biasa yang ditanya oleh segelintir pengguna PB..sepatutnya persoalan di atas tidak berlaku jika anda memakai PB mngikut teknik yang betul minimum 8 JAM SEHARI...cuba anda renung sejenak adakah anda mmg menggunakan teknik pemakaian yg betul???


1. Cara pakai LONG GIRDLE


1. Lipat bahagian atas dan bawah Girdle.
2. Sarungkan Girdle seperti memakai seluar dalam.
3. Tarik lebihan lemak ke atas agar ia membentuk punggung anda.
4. Perbetulkan kedudukan keseluruhan sehingga anda merasa selesa.


2. Cara pakai LONG BRA



1. Sarungkan bra ke badan & kemaskan (masukkan) payudara ke dalam cup bra.
2. Pasang cangkuk di bahagian belakang.
3. Rendahkan badan ke hadapan. Tarik semua lebihan lemak di bawah ketiak & di bawah lengan dan bawa ke depan, masukkan ke dalam cup bra.
4. Laras tali bra & kemaskan cup bra supaya payudara terletak kemas dan selesa di dalam cup bra.
5. Perbetulkan kedudukan bra mengikut keselesaan anda.


3.Cara pakai WAIST NIPPER (BENGKUNG)




1. Pastikan 'batu permata' berada betul-betul di tengah badan. Pasang kesemua cangkuk.
2. Betulkan kedudukannya (position cangkuk memang di tepi badan).
3. Pegang kedua-dua hujung tali.
4. Silangkan tali di belakang, tahan nafas & tarik tali (membawa kesan pinggang meramping) dan bawa cangkuk ke depan.
5. Cangkukkan ikut keselesaan. Pastikan ianya selesa.


Kalau sumer step kat atas mmg sama cam korang pakai..teruskan n insyaAllah ia akan dpt percepatkan proses pembentukan posture badan yg diidamkan...sekaligus bleh jimat masa pakai tau...



kekal sihat,cantik dan miliki bentuk badan yg diidamkan dengan pemakaian Premium Beautiful yang betul


 
pakai PB dah tau...camne lak nk cuci ekk???
PB Natural Wash


utk cuci PB ni disyorkan guna pencuci khusus seperti di atas yg bleh didapati di stokis2 Hai-O berhampiran korang...JANGAN GUNA SERBUK PENCUCI/DETERGEN LAIN dikhuatiri akn rosakkan FIR yg de kat dlm PB korang tuh...(sayangilah PB n jagalah ia dgn cermat...hehe)


bagus kan guna PB neh smpai tahap nak cuci pon di ajar...sbb tula PB masih Korset No. 1 di Malaysia..THUMBS UP!!!


  • Cuci PB dgn tangan shja.(Penggunaan MESIN BASUH DILARANG!!!)
  • Hanya tuangkan 1 - 2 penutup PB WASH ke dlm air dan rendamlah PB korang.
  • Bersihkan dgn lembut guna tangan selama 15 minit..(hati2 yek n pastikan korang xpkai pape brg kemas/kuku panjang...yelaa takut rosak jahitan/benang kat kain PB)
  • Bilas skurang2nya 3x dgn air bersih.(JANGAN PERAH!!!Lap je dgn kain kering utk serap air kat PB tuh)
  • Kemaskan bntuk PB ke bntuk yg asal (gantung kat hanger)
  • Jemur PB tuh kat bawah kipas angin(ELAKKAN CAHAYA MATAHARI!!!)
  • JANGAN SESEKALI 'iron' Premium Beautiful..simpan dgn kemas biler dh kering.
Masa biler lak nk cuci PB???

PB mesti dicuci everyday lpas korang pakai...KENAPA?? sbb toksin & bakteria dr badan/kulit kita dh melekat terus kat PB tuh...Waist nipper bleh cuci 2 hari sekali sbb x bersentuh scra langsung ngan kulit kita

WARNING!!WARNING!!WARNING!!
Jika anda gagal mencuci Premium Beautiful ikut cara yg betul bleh mnyebabkan struktur dan keanjalan fabrik rosak..dan bleh mengakibatkan Premium Beautiful takkan berfungsi seperti yg sepatutnya 

*credit to Sabrina Malek atas sumber2 ttg penjagaan PB*
.  


OOOPPPSSS!!!AKU MAKIN GEMOKK KER???

Posted by nad nadiah at 3:42 am 0 comments
WANITA bila anak dara KEMAIN PASANG BADAN KAN?? yelaa nk pikat si teruna TAPI??? bila dah KAWEN???? ramai yg abaikan lekuk badan...hmmm...NAPE jadi mcm ni??? ALASAN!dah de suami...sibuk ngan kerjaya...sibuk jaga anak2...mane de masa nk jaga cik kak oiii...ko tu xkawen lagi ape tau??nanti dah kawen baru ko tau...(adehhh...nilah fenomena yg biasa terjadi)
ADILKAH UTK SORG SUAMI??


perlu igt gak yg suami ade lagi 3 kuota!!huhu...ohh tidakkk!!!
Sebelum terlambat jagalah lekuk badan dan kecantikan dalaman kita demi suami!!!Ini BONUS sorg isteri kat suami nan satu yg tak ternilai harganya =)

Sekurang2nya suami pikir 1000 kali sblom wat ssuatu yg bleh lukakan hati kita...TAKUT KEHILANGAN KITA..

PENYELESAIAN MUDAH:
Premium Beautiful + jamu MAHARANI + LACTOLITE = CaNteekz


 

Wednesday, 13 July 2011

Ia Milik Anda!!!!

Posted by nad nadiah at 7:47 am 0 comments
Want to look good tym hari raya yg bakal menjelma beberapa bln lg??? Inilah masa sesuai utk korg grab a set of Premium Beautiful for yourself...Pastikan korang pakai 8 jam sehari..tidak merimaskan & pasti amat selesa...BERBALOI-BALOI!!!!

PROMOSI!!!!PROMOSI!!!
01/07/2011 - 15/08/2011
kali ini Premium Beautiful dtg dgn REBATE MAX RM250 + SPECIAL GIFT dr sy berupa produk TUPPERWARE BRANDS yg brnilai hampir RM100...biar btol nad neh???? korg seharusnya percaya..mmg btol laa =)
mst ramai dh psg niat nk diet msuk Ramadhan nnti kan??hehe..bkn stkat korg je.sy pon same..tp sy berdiet n pkai PB!!!kesan die lg hebat nnti..cpt je nk dpt btk bdn ideal yg kita nk 2..

sape2 yg purchase PB dgn sy mse PROMO nie scra cash (CASH BUYERS) akn dpt max rebat n gift cm sy ckp td..TAPI sy akn kasi 1 lg HADIAH MISTERI!!!hny utk korg tau...

korg bleh gak buat payment for purchase of PB guna credit card @ installment with credit card (max. of 12 months installment period)

nie snarai harga PB (harga biasa tau sblom rebate tau!!!)

PRICE PER SET (CASH BUYER)
PRICE PER SET (INSTALLMENT)
SMALL SIZE (S,M)

RM2175
SMALL SIZE (S,M)

RM2355
LARGE SIZE (L,XL,XXL+)

RM2400
LARGE SIZE (L,XL,XXL+)

RM2580


hurry up!! dptkan tubuh yg sihat n kekal cantik di hari raya ini dgn membuat installment dgn saya =)
KEPUASAN ANDA DIJAMIN!!!!

call / sms : 017-3978751 (nad)
email:edieyah85@gmail.com

Saturday, 2 July 2011

Sihat & Cantik Dengan PREMIUM BEAUTIFUL

Posted by nad nadiah at 8:20 am 0 comments

anda pernah dgr ttg PREMIUM BEAUTIFUL??? sy psti ramai yg pernah dgr kan...tapi ramai yg tak tau KELEBIHAN + KEBAIKAN PREMIUM BEAUTIFUL nie..btol x??de yg pikir PB same mcm corset yg berlambak kat pasaran...ohhhhh!!!!TIDAK!!!!! PB same sekali TIDAK SAMA mcm corset yg lain 2...PB nie sgt eksklusif dgn LIFETIME WARRANTY & SUPERBRANDS product.

anda akn rse kesan serta merta bila mngenakan korset Premium Beautiful d bdn anda..woowww!!!x caya kan??tp percayala.anda bleh view blog prenz sy yg dh lame mnggunakan Premium Beautiful Corset ni...tgk sndri perubahan btk bdn mereka dulu & kini. PB nie mngemaskan badan anda!!!!
ramai cuma aware of its long term effect (sliming effect, healthier lifestyle) slama nie...skrg anda bleh ubh persepsi anda:)


packaging utk PREMIUM BEAUTIFUL


Utk pngetahuan korang sumer, set of Premium Beautiful adlh 3-piece lingerie consist of:
 
1) Long brassiere (Coli panjang)
CIRI-CIRI DAN FUNGSINYA:

  1. Cawan coli dengan 3 keping jahitan stereoskopik dapat menolak atas, menyokong dan menetapkan kedudukan buah dada.
  2. Rawan keluli memori berfungsi untuk menetap dan menyokong buah dada.
  3. Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian depan coli dapat menyelaras perut yang buncit lalu meninggikan kedudukan kontur buah dada.
  4. 2 batang keluli berupaya untuk menyelaras dan membentuk kontur badan.
  5. Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian belakang coli dapat menutupi bahagian belakang badan, dapat menyelaraskan lebihan lemak pada bahagian belakang , turut mengatasi masalah berbadan besar.
  6. Rekaan bentuk ' U ' pada bahagian belakang coli bukan sahaja dapat menguruskan badan, malahan menambah kontur bahagian belakang.
  7. Perhiasan berlian berbentuk rama - rama menonjolkan keunggulan produk.
  8. Rekaan 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.
 
2) Long Girdle (Seluar panjang)
CIRI-CIRI DAN FUNGSINYA: 
  1. 32 kepingan jahitan stereoskopik, berdasarkan teori mampatan berserpihan, mengagihkan lebihan lemak ke arah bahagian badan yang bersesuaian.
  2. Rekaan dan jahitan unggul cawan pinggul dapat membetulkan pinggul yang lentur, membentuk kontur pinggul yang mempesona dan meninggikan pinggul.
  3. Mengasingkan kontur peha dan pinggul, mengagihkan lebihan lemak pada peha ke dalam cawan pinggul dan membentuk kontur pinggul yang sempurna.
  4. Dilengkapi dengan kain jenis kapas yang selesa pada bahagian dalam pinggang seluar dapat memperbaiki dan membentuk kontur pinggang yang mempesona.
  5. Perhiasan berlian berbentuk rama ¨C rama menonjolkan keunggulan produk.
  6. Mampatan yang tetap ke atas abdomen dapat mengurangkan lebihan lemak lalu memperbaiki masalah perut yang buncit.
  7. Rekaan mampatan 2 lapisan berfungsi menyelaraskan lemak pada sekitar peha, membentuk kontur peha yang menarik.
  8. Penggunaan 2 lapisan kain kapas berlubang kecil berfungsi untuk memberi keselesaan.
  9. Penggunaan renda yang fleksible, mengelakkan perasaan tidak menyenangkan akibat pergeseran dengan benang seluar.

3)Waist Nipper (Bengkung)
CIRI-CIRI DAN FUNGSINYA:

  1. 7 batang keluli memori dapat menyokong pinggang dan menegakkan tulang vertebra, turut berupaya memperbaiki postur berdiri dan duduk.
  2. Rekaan unik berdasarkan potongan rangka badan manusia, memperkuat pengagihan lemak pada bahagian pinggang ke bahagian dada dan punggung secara serata, turut mencapai kesan pembentukan badan yang seimbang.
  3. Tali kenyal yang diimport dari Jepun, membantu menyelaraskan kontur pinggang.
  4. Rekaan secara fleksibel, menghasilkan kesan pembentukan berdasarkan kesesuaian badan individu.
  5. Rekaan 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.
  6. Perhiasan berlian berbentuk rama-rama menonjolkan keunggulan produk.

Serba ringkas yg sy dpt syer dgn korang sal Premium Beautiful Corset nie...
  •         Memberi kesan serta merta dengan selamat tanpa perlu ambil ubat, melakukan pembedahan atau senaman
  •         Diperbuat daripada fabrik akwatek dan akwadyne yang sebati dgn air. Jadi kadar penyerapan peluh dan peredaran udara adalah baik dan selesa

                    >>>>Akwatek dan Akwadine unik<<<<

  1. Pencetus penyerapan yang baik dan mengalih kelembapan (air, bau, wap)
  2. Berubah mengikut keadaan iklim dan cuaca
  3. Penyejukan semulajadi dalam cuaca panas
  4. Memanaskan badan dengan selesa semasa cuaca sejuk
  5. Kuasa penyerapan toksid keluar dari tubuh badan

  •      Direka secara saintifik untuk mendakap, mengurut dan membentuk badan ada ke potongan badan yang diidamkan
  •          Halus dan selesa pada kulit anda
  •        Fabrik nyaman
  •          Ditenun dan disulam dengan Far Infra Ray (FIR)
  •         Diiktiraf oleh Persatuan Pakar Tulang Belakang di Amerika Syarikat dan Quebec
Kesan2 POSITIF memakai Premium Beautiful Corset:

  •     Menolong mengecilkan lengan
  • Boleh menolong mngecilkan "lump" d payudara

  • Boleh menolong utk tegangkan payudara
 


  • Mengurangkan STRETCH MARK d bdn korang



 
Selain dari POSITIVE effects di atas, melalui pengalaman saya dan juga pemakai corset Premium Beautiful yang lain especially prenz saya, PB dapat juga:

a) mengetatkan vagina (mengeratkan hubungan suami isteri)
b) menghilangkan discharge dari vagina
c) mengurangkan period pain
d) mengeluarkan angin dari badan
e) badan rasa lebih cergas
f)  melancarkan pembuangan air besar
g) penurunan berat badan dan pengurangan ukuran badan
nie la serba ringkas psl PB yg sy bleh syer ngan korang...
Tapi korang jgn mudah dgr2 je sal PB ni dr non-expert @ not an authorized dealer of PB Corset sbb dah ade anasir2 yg x btol akhir2 ni...
for more details & sesaper yg nak purchase Premium Beautiful secara cash/credit card/installment bleh ar call/sms sy...

CALL / SMS : 017-3978751 (nad)
** credit kpd rosziana roslan ats sumber2 ttg PB**


 

Tuesday, 14 June 2011

Malam Anugerah SM/SSM di Taman Tamadun Islam@Terengganu

Posted by nad nadiah at 6:10 am 0 comments


nie r wajah2 prenz yg sama2 yg nek pentas trima award SM/SSM malam 2...CDM Hanis & CDM Salha pon turun dr KL utk syer kegembiraan prenz yg tlah dinobatkan sbg SM/SSM...SYOKNYEEE!!!!


khusyuk giler sumer duk dgr ilmu2 yg diperturunkan oleh CDM Hanis caner nak layakkan diri utk jejakkan kaki ke Holland & Belgium (Paris & Dubai pon msuk list utk kiteorg singgah nnti)...utk MAKLUMAN SUMER tiket ini FREE jek tau!!!! mau jadi giler sekalian prenz neh...YEEEHAAA!!!!


YEAYYY!!!!HASIL PERTAMAKU...

Posted by nad nadiah at 4:12 am 0 comments
berjaya gak aku wat blog sendiri...hasil tunjuk ajar akak ku NEESA....ntah zmn biler aku blajo wat blog ni dolu...lupe sudaa!!!


pasni aku upgrade lagi ilmu aku...bleh post segala macam yg aku nk share ngan korang sumer..ok..
nie r aku tym Malam Anugerah SM/SSM 

 

nad's xone Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting